top of page
Vågiga linjer

Om EMS

EMS är en innovativ och vetenskapligt beprövad träningsmetod som bidrar till en starkare och mer välmående kropp. Till skillnad från vardaglig träning, där du aktiverar musklerna genom specifika övningar, stimulerar EMS musklerna direkt med hjälp av elektriska impulser.

OM ELEKTRISK MUSKEL STIMULERING

Vad är EMS?

EMS står för Elektrisk Muskel Stimulering, och är en effektiv och teknikavancerad träningsform som under de senaste åren har vuxit i popularitet runt om i världen. Under 1960-talet var EMS en exklusiv tränings-metod för elitidrottare som ville boosta sin träningskapacitet. Med tiden fann EMS även sin plats inom rehabilitering, där det visade sig vara ett effektivt verktyg för att återhämta sig från skador och stärka skadade muskler. Idag har EMS etablerat sig som en populär träningsform för personer i alla åldrar och med olika mål, från att förbättra konditionen till att bygga muskler och rehabilitera skador.

Hur fungerar EMS?

Under en EMS-träning bär du en speciell helkroppsdräkt innehållande elektroder. Elektriska impulser skickas ut från elektroderna som aktiverar muskelfibrerna på ett djupt och effektivt sätt. Impulserna når muskelgrupper som annars är svåråtkomliga och svåra att få kontakt med vid vanlig träning. En annan fördel med tekniken är att blodgenomströmningen i bindväv och muskler ökar tack vare de elektriska stimuleringarna. Detta resulterar i att  kroppen blir mer flexibel och den stelhet som ofta uppstår vid vanlig styrketräning uteblir.

FÖRDELAR

8 fördelar med EMS-träning

01.

Effektiv kroppsträning

EMS aktiverar hela muskeln, inklusive de djupare muskelfibrerna som annars är svåra att träna. Detta leder
till en effektivare träning med snabbare resultat.

02.

Tidseffektivt

Ett EMS-pass tar endast 25 minuter och ger en komplett helkroppsträning för era kunder. Perfekt för er som har en hektisk vardag, många kunder och vill maximera er tid

03.

Viktminskning och fettförbränning

EMS kan bidra till viktminskning och fettförbränning genom att stimulera lipolys - processen där kroppen bryter ner fettceller.

04.

Låg belastning

EMS-träning är skonsam mot leder och ligament, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för personer med skador eller ledproblem. 

05.

Reducerar celluliter

Genom att förbättra blodcirkulationen och kollagenproduktionen kan EMS drastiskt minska och reducera celluliter på lår, mage och andra delar av kroppen!

06.

Lindra ryggbesvär

EMS-träning kan vara en effektiv lösning för att lindra ryggsmärtor och förbättra hållningen. EMS stimulerar de djupa stabiliseringsmusklerna, vilket ger bättre ryggstöd och förebygger framtida besvär.

07.

Rehabilitering och smärtlindring

EMS används framgångsrikt för att påskynda rehabiliterings-processen, lindra smärta och förbättra funktionen hos personer med olika skador.

08.

Förbättrad funktion hos äldre vuxna

EMS kan bidra till att motverka åldersrelaterad muskelförlust, förbättra 
rörlighet och öka funktionsförmågan.

EMS-TRÄNING

Vem kan träna med EMS?

EMS-träning passar alla som är friska, oavsett ålder, kön eller träningsnivå. Det är ett utmärkt alternativ för de som vill:

 

 • Få en effektiv och tidseffektiv träning

 • Träna alla muskelgrupper i kroppen

 • Förbättra muskelstyrka och kondition

 • Gå ner i vikt och förbränna fett

 • Rehabiliteras från en skada

 • Förbättra din rörlighet
   

Kontraindikationer

 • Graviditet

 • Pacemaker eller annan kroppselektronik

 • Epilepsi

 • Njurproblem

 • Omedicinerad hjärt-eller kärlsjukdom

Fördelar med EMS
Gymverktyg

EMS-vågen har nått Sverige

EMS-träning är hetare än någonsin! De senaste åren har denna effektiva och tidseffektiva träningsform exploderat i popularitet världen över. I Tyskland, England, Frankrike, Spanien, Italien och till och med i vårt grannland Danmark erbjuds EMS-träning nu i princip i varje hörn. Sverige ligger inte långt efter. Intresset för EMS ökar stadigt, och snart kommer den här innovativa träningsformen att vara en självklarhet även i våra svenska gym och träningsstudios.

Vill du veta mer om forskningen bakom EMS?

Klicka på knappen nedan för att ta del av forskningsstudier och vetenskapen bakom EMS och dess effekter.

bottom of page